VIBORGERE 2.0 - UDSTIL DIG SELV

 

Jakob Busk EllyFisker
Selvportrætter af Jakob Busk og Elly Fisker Eriksen

Nåede du ikke at bidrage med et selvportræt til Skovgaard Museets udstilling Viborgere? Eller nåede du ikke forbi i vinteren 2012 for at se de mange flotte selvportrætter lavet af folk fra hele Viborgegnen? Så havde du nu chancen igen, da udstillingen rejste ud i fem af de største byer i kommunen og udvides med nye selvportrætter.

Kulturhuse og biblioteker udstiller selvportrætter
Udstillingen Viborgere rejste videre fra Skovgaard Museet til de fem gamle omegnskommuner i september 2012. Lokale kulturhuse og biblioteker lagde hus til de fem udstillingssatellitter: Skals Multihus, Stoholm Bibliotek, Karup Bibliotek, Gudenåhuset i Bjerringbro og Tjelecenteret i Ørum. Det blev en sand fest af farverige selvportrætter lavet af beboere i hele Viborg Kommune. Der var rig mulighed for at se, om man genkendte nogle af  lokale medborgere, eller selv deltog på de åbne workshops for at prøve portrætkunstens mange facetter.

Andreas S. Boisen Christoffer Hammer
Portrætter af Andreas og Christoffer

Workshops
På en række workshops var der rig mulighed for at prøve kræfter med portrætkunsten. Kunstnerne Elly Fisker Eriksen og Anna Marie Holm lavede workshops, hvor de guidede gennem portrætkunstens svære genre. De to kunstneres workshops var for unge som gamle, og det krævede ingen kunstneriske forkundskaber at deltage. Man kunne tegne eller male sit eget spejlbillede eller printe et foto af sig selv og lade fotoet indgå i selvportrættet. For eksempel portrætterede landstræner Ulrik Wilbek sig selv som en håndbold og malede håndboldmålets rød-hvide striber på kanten af sit værk.

Nye møder i Viborg Festuge
Rejseudstillingen var en del af Viborg Festuge, der løbe af stablen i uge 38 i 2012. Temaet for festugen var Nye Møder. Viborgere var et møde mellem Skovgaard Museet og borgere i alle kroge af Viborg Kommune. Det var også et møde mellem dig og dine medborgere, mellem dig selv og dit selvportræt. Skovgaard Museet inviterede alle interesserede til at bidrage til nye møder på kryds og tværs i kommunen ved at besøge eller deltage i udstillingen.

Søren Pape Poulsen
Borgmester Søren Pape bidrog
også med et portræt.

Et livligt virvar af selvportrætter
Det bød på et væld af farverige, sjove, fine, løjerlige og finurlige portrætter af både børn, unge og voksne i Viborg Kommune, da Viborgere blev vist på Skovgaard Museet i vinteren 2012-2013. Et besøg i udstillingen gav et indtryk af alle de mange forskellige liv, der leves i Viborg. Alle kommunens 94.000 borgere var inviteret op til dans, og det blev til godt 400 selvportrætter udstillet i Skovgaard Museets smukke sale i det gamle rådhus. Borgmester Søren Pape var blandt de udstillende med et selvportræt, hvor han prøvede kræfter med at tegne sig selv så naturalistisk som muligt med blyant.

 

VIBORGERE 2.0

Information

31. august - 1. oktober 2013

Udstillingen var en del af VIborgere.

Udstillingen var støttet af Nordea Fonden.