Viborg taler

viborg_taler_2
Foto: © Lars Gundersen

Ord og billeder fra en by

I julemåneden er det tradition, at man samles med sine nære og kære. På Skovgaard Museet havde vi med udstillingen Viborg taler - ord og billeder fra en by samlet en række fotografier og digte af vores nære og kære omgivelser i Viborg.

Nye vinkler på Viborg
Lars Gundersens fotografier viste både nærstudier og det store vue over Viborg. På de smukke panoramaer over søerne står Viborgs tårne og tagrygge som en smuk profil, mens andre fotografier kommer helt ind i de brolagte stræders krinkelkroge.

De ca. 40 store fotografier blev ledsaget af udvalgte digte af forfatteren Asger Schnack. Digtene understreger ikke alene byens stemning, men er også skriftlige portrætter af personligheder, der har boet i Viborg. Med fotoudstillingen fik Viborgs indbyggere mulighed for at se Viborg fra nye vinkler.

viborg_taler_1 Viborg #36
Foto: © Lars Gundersen

Om kunstnerne
Lars Gundersen er fotograf og har løst et utal af forskellige opgaver i ind- og udland for aviser og tidsskrifter, men også udstillet og skabt bøger.

Asger Schnack er forfatter og underviser på Forfatterskolen i København. Han har bl.a. udgivet erindringsprosa, erotiske romaner og digtsamlinger.
Gennem flere år har de to kunstnere samarbejdet om flere bøger, der, ligesom Viborg taler, skildrer personer og byer i Danmark, f.eks. Stemmer og Sten ved Assistens Kirkegård, 2000, og J.P. Jacobsen - Thisted, 2000

Viborg taler

Information

3. - 30. december 2010

Udstillingen blev ledsaget af en bog med billeder af Lars Gundersen og digte af Asger Schnack.