Sommerrejsen - en kunstnerisk rejse fra Vejby til Viborg

Misfeldt
Værker af Malene Hartmann

Sommerrejser anno 1843 og 2012
I 1843 rejste guldaldermalerne P.C. Skovgaard og J.Th. Lundbye til Skovgaards hjemby Vejby i Nordsjælland. Her skabte de en række værker, der fastslog deres rolle som to af guldalderens største landskabsmalere.


Misfeldt 2 sommerrejsen 6
Værker af Marika Seidler og Cecilia Westerberg

I sommeren 2011 tog de fem samtidskunstnere Vibe Bredahl, Malene Hartmann, Marika Seidler, Cecilia Westerberg og Carina Zunino på en tilsvarende sommerrejse, denne gang til Viborg, for at lade sig inspirere af Skovgaard Museets samling og dens omgivelser i Viborg-egnens smukke landskaber.

På udstillingen Sommerrejsen udstillede de værker inspireret af denne sommerrejse. Kunstnerne valgte også enkelte værker fra guldalderen, der indgik som spor fra fortiden blandt de nye værker, og de lod deres egne værker sprede sig ud i samlingen.

sommerrejsen 7 Misfeldt 3
Værker af Vibe Bredahl og Carina Zunino


Hvad siger guldalderen os i dag?
De fem samtidskunstnere arbejder med moderne medier og materialer så som film, animation og installation, men trækker alligevel på metoder og traditioner fra guldalderen. Den fysiske rejse, naturstudiet og det kunstneriske fællesskab spiller en vigtig rolle for dem i denne virtuelle og individualistiske tid.

Udstillingen var en del af Skovgaard Museets fejring af sit 75-års jubilæum, hvor de 5 samtidskunstnere nyfortolkede museets samlingsområde og kastede lys på, hvad guldalderen kan sige os i dag.

Udstillingen åbnede 20. april med åbningstale af kunstkritiker og forfatter Bente Scavenius og fik mange roser i pressen:

"I sandhed en lille perle"
- Kristeligt Dagblad, 5 stjerner

"I ånden har de fem samtidskunstnere meget tilfælles med deres forbilleder"
- Børsen, 4 stjerner

Læs anmeldelse på KUNSTEN.NU her.

 

Sommerrejsen

Information

20. april - 15. juli 2012

Udstillingen var støttet af:
15. Juni Fonden
Augustinus Fonden
Grosserer L.F. Foghts Fond
Statens Kunstråd

Se en videoteaser fra udstillingen på Skovgaard Museets YouTube kanal.