HOVMOD - Rebecca Louise Law

1
Rebecca Louise Law, The Garden, 2014 ©Nicola Tree

Hun er Oprah Winfreys yndlingskunstner. Hun har lavet projekter for designfirmaer som Hermès, Jimmy Choo og Max Mara og større kulturinstitutioner som Royal Opera House og The Victoria & Albert Museum i London. Glæd jer til at opleve udstillingen HOVMOD, der er Rebecca Louise Laws første udstilling i Skandinavien.

Hvad er hovmod?
I den europæiske middelalder blev hovmod betragtet som den værste af de syv dødssynder; gerrighed, vrede, misundelse, dovenskab, frådseri, utugt og hovmod. Ordet hovmod stammer fra det tyske "homot" og kan oversættes med "højt sindelag". Har du mødt et menneske, der virker overlegen, arrogant og nedladende, så har du oplevet et hovmodigt menneske. Men, hvordan kan man fortolke hovmod i en kunstinstallation? Den britiske kunstner Rebecca Louise Law giver et bud i udstillingen HOVMOD, som hun skaber specifikt til Skovgaard Museet.

I museets store sal vi blomster hænge ned fra loftet. Som gæst vil du træde lige ind i værket og bliver omgivet af blomsternes dufte, farver og betragte deres forfald. I udstillingens tilstødende rum udstilles mindre blomsterinstallationer i montre og på gamle møbler. På væggene hænger fotografier, der kan minde lidt om hollandske blomstermalerier fra 1600-tallet, hvor spraglede buketter fremhæves af en sort baggrund. Laws fotografier rummer imidlertid også overraskende elementer, der viser, at Law ikke bare viderefører genren, men også fornyer den. HOVMOD er en hyldest til naturen, men også en påmindelse om, at når vi plukker fra den for at nyde dens skønhed, stjæler vi samtidig fra den.

Installations eksempel
Rebecca Louise Law, The Garden, 2014

Kunstnerbiografi
Rebecca Louise Law (f. 1980) er uddannet fra School of Arts and Cultures, Newcastle University i 2004. Som sjette generation af gartnere var hendes opvækst præget af haver og natur. Allerede som kunststuderende blev blomsterne hendes foretrukne motiv, i begyndelsen som blomstermalerier med olie på lærred. Law har imidlertid oplevet den todimensionelle flade som en stor begrænsning, for hun vil skabe sanselige oplevelser, der tvinger os til at se ud foran os, op og ned.

portræt
Rebecca Louise Law

Pride

Information

3. februar - 28. maj 2017

Fernisering fredag den 3. februar
kl. 15-15.30 Åbningstale ved Ghita Nørby (kræver billet. kan hentes på Skovgaard Museet frem til og med den 22. januar)

kl. 15.30-17 Udstillingen er åben for alle

kl. 17-18.30 Koncert med Ghita Nørby og Lars Hannibal, Det gamle rådhus, Stænderpladsen 2 (entré kr. 150,- Skovgaard Museets Venner kr. 75,-)

logo

Udstillingen er en del af udstillingssamarbejdet "De syv dødssynder" mellem Randers Kunstmuseum, Glasmusset, Horsens Kunstmuseum, Museet for Religiøs Kunst, MUSE®UM, Holstebro Kunstmuseum og Skovgaard Museet i anledningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Se en af Rebecca Louise Laws seneste installationer her.

For undervisningsmateriale se Folkekirkens Skoletjeneste.

Udstillingen er støttet af:

folketinget augustinusfondenaarhus2017