Hotel Aurelia

christine

En sensorisk kunstudstilling for børn og voksne
Trådte man ind af døren til Hotel Aurelia oplevde man et hotel som ingen andre. Receptionisten tog i mod og opfordrede museets gæster til at gå på opdagelse i hotellets forunderlige værelser og gange og se, hvad de kunne åbne med den nøgle, de fik udleveret. Undervejs kunne man møde hollettes logerende, på deres værelse og det var op til museets gæster selv at finde ud af hotellet igen.  Videokunstneren Lærke Lauta og scenekunstnerne Gabriel Hernandez og Marga Socias havde sammen skabt dette forunderlige badehotel, hvor vandet havde efterladt særlige spor.

HA3-web
HA2 - web
Hotel Aurelia
Gabriel Hernandez, Marga Socias, Lærke Lauta
Foto: Ole Misfeldt

En sensorisk kunstudstilling
Hotel Aurelia
var en anderledes kunstudstilling. En udstilling, hvor kunst og teater mødtes, hvor gæsterne blev inviteret til at lege med, og hvor sanseindtrykkene vagte nysgerrigheden og opdagelseslysten. Den danske videokunstner Lærke Lauta og scenekunstnerne Gabriel Hernandez og Marga Socias fra Barcelona skabte en anderledes sanseudstilling for børn og unge, hvor videokunstens flydende udtryk blev kombineret med det sensoriske teaters evne til at skabe sansemættede rum. Gæsterne drog på opdagelse i det spøgelsesagtige hotel, som havde befundet sig tæt på havet i mange år, men som nu var dukket op i Viborg.

Hotel Aurelia - en del af projek Vandet
Hotel Aurelia
var en del af projekt Vandet. Vandet var et samarbejde mellem Kulturprinsen, Børnekulturelt Udviklingscenter, Carte Blanche, Horsens Kunstmuseum, Museum Jorn i Silkeborg, Randers EgnsTeater, Randers Kunstmuseum og Skovgaard Museet.

Vandet logo

I efteråret 2010 blev der skabt en række udstillinger og forestillinger for især børn og unge, hvor kunst og teater mødes, som kan opleves i Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg. Vandet var det tematiske udgangspunkt, da alle fire byer ligger ved åer, fjorde og søer. Men lige som vandet har mange forskellige former, er der en mangfoldighed i den måde, vandet bliver brugt. Vandet spejler det omkring sig, vandet kan have farlige understrømme, og vand kan efterlade sig spor, som ikke kan vaskes af. Spring ud i Vandet!
Hotel Aurelia

Information

3. september - 28. november 2010

Udstillingen var en del af projektet Vandet skabt i samarbejde med:
Kulturprinsen i Viborg
Børnekulturelt Udviklingscenter
Carte Blanche - Viborg Egnsteater
Horsens Kunstmuseum
Museum Jorn i Silkeborg
Randers EgnsTeater
Randers Kunstmuseum

Vandet
var støttet af:
Kulturministeriet/Puljen til kultur i hele landet
Østjysk Vækstbånd
Kulturarvsstyrelsen
Kunstrådet
Region Midtjylland/Regional Udvikling.

Skovgaard Museet sendte efterfølgende udstillingen Hotel Aurelia videre til Kunsthallen Nikoaj.

Hent brochure om Vandet.