Romantik og Guldalder - et undervisningsforløb i den faste samling

PCS1
P.C. Skovgaard: Udsigt over havet fra Møens Klint, 1850
Olie på lærred
Skovgaard Museet, inv.nr. 19.426


Romantik og guldalder
Guldalderens landskabsmalerier skulle ikke kun være kønne og smukke, men også højstemte og dramatiske. De skulle afspejle menneskets indre følelser og landets storhed.

Materialet til dette tema om guldalderen og nationalromantikken er en general introduktion til perioden og Skovgaard Museets samling. Det er et besøg i en anden tidsalder, hvis politik og muligheder for at udtrykke sig var nogle ganske andre end i dag. Den tids filosofi og normer har omvendt en stor rolle i dag og kan stadig spores i spillet mellem kvinder og mænd og vores ideale forestillinger om det perfekte liv.

PCS3
P.C. Skovgaard: Skovsø i måneskin, 1837
Olie på lærred
Skovgaard Museet, inv.nr. 10.294

Oplevelsen på museet tager udgangspunkt i det danske landskab og de forestillinger, som vi har om naturen. De blev født i guldalderen, men er stadig fremherskende i vores haver og parker. Og derfra spejles resten af samfundet.

Andet materiale til undervisningen
Til materialet hører desuden en poesibog med tidens poesi og en CD med tidens populære musik (kan lånes ved henvendelse på museet). Endelig har museet skabt en emnekasse om guldalderens maleri og kultur, der kan lånes ved henvendelse til museet.

I undervisningen
Materialet er tænkt til de ældre elever og lærere i dansk, religion, historie og billedkunst. Materialet er en introduktion til at arbejde tværfagligt med billedanalyse, nationalromantikken og guldalderen i undervisningen. 

For de yngre elever er materialet mest en lærerintroduktion, hvor opgaverne lægger op til samtale om billederne på museet. Der er også mulighed for at arbejde praktisk med kunsten ved besøg på museet. Det kan fungere tværfagligt, hvor dansk, billedkunst og historie inddrages.

 

Romantik og guldalder

Information

Varighed: 1 time (museet tilrettelægger særlige forløb, hvis det skulle ønskes)
Pris: 300 kr.

Kontakt museumsinspektør Kathrine Svanum Andersen på ksa@skovgaardmuseet.dk eller tlf. 8662 3975 for besøg på Skovgaard Museet eller for yderligere information.

Hent undervisningsmaterialet her
Hent Poesibogen her i Pdf med omslag. Det skal printes ud med en side ad gangen på for og bagside, så der tilsidst kommer en bog ud af det.