Kalender

24.10.17

Foredrag: Billedstorm - køn fra reformationen til i dag

Billeder kan provokere, billeder kan udfordre tabuer, billeder kan censureres - og billeder kan blive ødelagt. Ødelæggelsen af ??billeder kaldes billedstorm. Det er betegnelsen for det fænomen, som fandt sted under reformationen, hvor mange katolske kirker i Nord- og Mellemeuropa blev renset for religiøse billeder og skulpturer i overgangen til protestantismen.

I anledning af 500-året for reformationen i 1517 og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 har Skovgaard Museet, Kvindemuseet i Aarhus og Museet for Religiøs Kunst skabt en tredelt udstilling om billedstorm dengang og nu.

Kvindemuseet fokuserer på, hvordan den kunstneriske repræsentationen af kvinder, køn og seksualitet er blevet fortolket, har provokeret og været betragtet som tabu. Hvor og hvordan fremtræder kvinder, køn og seksualitet i billeder til forskellige tider: hvem ser og hvem bliver set på? Hvad forargede engang, og hvad kan forarge i dag? Værkudvalget vil danne baggrund for en historiefortælling om kønsroller, seksualitet og tabuer i forbindelse med kvindens placering i kunsten som både kunstner og som objekt.

 

kalender borderTilbage til kalenderoversigten

Information

TID kl. 17-18

PRIS Entré 60/55 kr. Gratis for Skovgaard Museets Venner. Billetter købes på museet