Kalender

28.11.17

Foredrag: Billedstorm - fremmedhed fra reformationen til i dag

Billeder kan provokere, billeder kan udfordre tabuer, billeder kan censureres - og billeder kan blive ødelagt. Ødelæggelsen af billeder kaldes billedstorm. Det er betegnelsen for det fænomen, som fandt sted under reformationen, hvor mange katolske kirker i Nord- og Mellemeuropa blev renset for religiøse billeder og skulpturer i overgangen til protestantismen.

I anledning af 500-året for reformationen i 1517 og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 har Skovgaard Museet, Kvindemuseet i Aarhus og Museet for Religiøs Kunst skabt en tredelt udstilling om billedstorm dengang og nu.

Museet for Religiøs Kunst undersøger den del af den visuelle kultur, som repræsenterer de/det fremmede set med et europæisk blik. Udstillingen vil sætte fokus på, hvordan fremmedhed er blevet skildret, og hvordan det har givet anledning til debat, tabu og diskrimination. Fra reformationens satiriske og anti-katolske blade til forestillinger om det jødiske folk som hekse og troldmænd i ledtog med den onde selv, over romantikkens blik på den eksotiske orient og forherligelsen af "de primitive" i det moderne, til samtidskunst i dag, hvor der gøres op med fordomme og stereotype opfattelser af fremmedhed.

kalender borderTilbage til kalenderoversigten

Information

TID kl. 17-18

PRIS Entré 60/55 kr. Gratis for Skovgaard Museets Venner. Billetter købes på museet