Den digitale domkirke

Top billede

SKOVGAARD MUSEET HAR UDVIKLET EN GRATIS DIGITAL GUIDE TIL VIBORG DOMKIRKE
Viborg Domkirke er byens ubestridt største turistattraktion. Skovgaard Museet står bag en digital guide til domkirken, kaldet Den digitale domkirke, der føjer en ny dimension til kirken. Med guiden i hånden er det muligt at høre mere om kisterne, krypten og kalkmalerierne på en helt ny måde.

App'en er gratis og kan hentes til iPad i AppStore og tablets i GooglePlay (kommer i uge 7). App'en er ikke udviklet til iPhone og Smartphones.

Realiseres med støtte fra bl.a. Velux Fonden
Projektet er realiseret af Skovgaard Museet i samarbejde med IT-formidlerne Tripledesign, Viborg Museum og MMEx, et sekretariat for digital formidling. Velux Fonden har sammen med Kulturstyrelsen, Viborg Stiftsråd og Viborg Kommune bidraget med de godt 2 millioner kr. til formidlingsprojektet, der forener kunst, kultur.

tablet logo

At bringe historierne til live
Den digitale guide føjer nye dimensioner til oplevelsen af kirken uden at ændre på kirkens særlige karakter som rum for andagt og ritualer, men med en anerkendelse af kirkens rolle som Viborgs største attraktion og Skovgaard Museets rolle som tæt knyttet til domkirken på grund af Skovgaards udsmykning.

Ved at digitalisere gamle fotografier, filmklip, lydoptagelser, og kunstværker er der mulighed for at bringe historierne til live og gøre dem tilgængelige for det brede publikum, der besøger domkirken hvert år. Om man kommer med en interesse for de bibelske motiver, for de gamle kister, eller bare almindelig nysgerrighed, vil man kunne gå på opdagelse i Viborg Domkirke på en måde, som ikke kan opleves nogen andre steder i landet.

Nu kan kirkens mange gæster opleve en moderne formidling, hvor der vises nye veje ind til den kunst, kirke og kultur, der findes i Viborg Domkirke. Dermed åbnes nye perspektiver for forståelsen og værdsættelsen af den unikke, danske kulturarv, som Viborg Domkirke og Joakim Skovgaards udsmykning rummer.

Hent app'en i AppStore og GooglePlay